Štampa

Fotografiši „Balkanski Zeleni pojas“ i osvoji vrijedne nagrade!

on .

Centar za zaštitu i proučavanje ptica u saradnji sa njemačkom organizacijom EuroNatur i Regionalnom kancelarijom za istočnu Evropu i Centralnu Aziju (ECARO) drugu godinu zaredom organizuje foto takmičenje „Balkanski Zeleni pojas" sa ciljem promocije prirodnih i kulturnih vrijednosti područja bivše gvozdene zavjese u Crnoj Gori. Ovom području pripadaju delta rijeke Bojane, Ulcinjska solana, Skadarsko jezero, kanjon rijeke Cijevne i NP Prokletije.

Na konkursu koji traje do 15. jula 2017. godine mogu učestvovati svi ljubitelji fotografije šaljući svoje fotografije putem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pobjednike očekuju vrijedne nagrade i to:

  1. mjesto: Tablet Asus ZenPed
  2. mjesto: Sony digitalni foto ram
  3. mjesto: eksterna baterija (power bank)

O pobjednicima konkursa će odlučiti žiri u sledećem sastavu:

  • Vladana Vojinović, Vladana Vojinović photography
  • Ivan Savić, fotograf
  • Damira Kalač, dnevne novine Vijesti.

Pobjednici konkursa će biti proglašeni 31. jula 2017. godine, dok će pobjedničke fotografije biti objavljene na sajtu Centra za zaštitu i proučavanje ptica,  www.czip.me i Evropskog Zelenog pojasa,  www.europeangreenbelt.org.

Pobjedničke fotografije sa nacionalnog konkursa će automatski učestvovati na međunarodnom foto takmičenju gdje će o najljepšim fotografijama na nivou Balkanu odlučiti upravni odbor Asocijacije Evropskog Zelenog pojasa.

Gavrilo Knezevic photo 1

Pobjednička fotografija konkursa "Balkanski Zeleni pojas 2016"-Gavrilo Knežević (fotografija: Prokletije)

 

Više informacija o detaljima konkursa i uslovima učešća možete pročitati ovdje.

Foto takmičenje se istovremeno realizuje u svim balkanskim zemljama (Srbija, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Kosovo, Turska, Crna Gora) i predstavlja aktivnost regionalnog projekta „Zaštita biodiverziteta na Balkanu-Jačanje saradnje duž Balkanskog Zelenog pojasa" koji je podržan od strane Njemačke fondacije za zaštitu prirode (DBU). Cilj projekta je unaprijeđenje saradnje na polju očuvanja i promocije Zelenog pojasa (Green Belt), mreže zaštićenih područja i područja od značaja za zaštitu koja obuhvataju pojas bivše „gvozdene zavjese" na Balkanu.

 

banervolonter