restoran podgoricaпрокат автомобил Подгорица
Print

Obučite se za vodiča za posmatranje ptica

on .

Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Ekološko društvo Boke kotorske i Opština Tivat u saradnji sa partnerskim organizacijama Opštinom Baška voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM organizuju treninge za buduće vodiče za posmatranje ptica pod nazivom „Uvod u posmatranje ptica" koji će biti održani na Orjenu u periodu od 5. do 7. septembra i na Tivatskim solilima u periodu od 7. do 9. septembra 2016. godine. 

Oba događaja se organizuju u okviru IPA prekograničnog projekta "Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)" finansiranog od strane Evropske unije u okviru Prekograničnog programa Hrvatska - Crna Gora koji ima za cilj unaprijeđenje turističke ponude regiona Boke kotorske i Dubrovačko-neretvanske županije zasnovane na posmatranju ptica.

Trening ima za cilj upoznavanje sa osnovama ornitologije i posmatranja ptica, kao i principima terenskog rada. Fokus treninga će biti na upoznavanju sa metodama identifikacije ptica koje nastanjuju područje Orjena i Solila.

Stoga, Centar za zaštitu i proučavanje ptica poziva zainteresovane turističke i planinarske vodiče, kao i ljubitelje prirode koji bi željeli da postanu obučeni vodiči za posmatranje ptica da učestvuju na treningu.

Jedan od glavnih predavača na treningu biće Rok Rozman, slovenački olimpijac u kajakingu, borac za prirodu, biolog i pasionirani ljubitelj ptica. Takođe je jedan od pokretača velike kajakaška turneje za očuvanje balkanskih rijeka „Balkan rivers tour" koja je u aprilu ove godine posjetila Crnu Goru kako bi upozorila na štetne planirane projekte izgradnje hidroelektrana na rijeci Morači.

Program za trening na Tivatskim solilima možete preuzeti ovdje.

Program za trening na Orjenu možete preuzeti ovdje.

Prevoz, hrana i smještaj su obezbjeđeni. S obzirom da je broj mjesta za učešće ograničen, molimo zainteresovane da se prijave putem mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem telefona 020 272 051 najkasnije do 1. septembra 2016. godine.

banervolonter